Alexis Florakis

Menu

Focus Pocus 2009

Go skateboarding day

Πάρκο “Φωκά”

Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη είσοδος

Στης 20-21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Focus Pocus skateboard contest, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας τροχοσανίδας (Go skateboarding day).

Διοργανωτής του event ήταν ο Αλέξης Φλωράκης και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα άτομο μόνο με δικιά του πρωτοβουλία και χρηματοδότηση να διοργανώνει ένα τόσο μεγάλο διήμερο event χωρίς χορηγούς και χρηματικά οφέλη, μόνο και μόνο από την αγάπη του για το άθλημα του skateboard.

Με καλή προετοιμασία, σωστό προγραμματισμό και το μεράκι του διοργανωτή όλα ήταν έτοιμα στην ώρα τους (και με το παραπάνω).

Το πάρκο του Φωκά ήταν φρεσκοβαμμένο, οι κλίσης στο γνώριμο κεραμιδή τους χρώμα και τα τελειώματα τους  σε κιτρινόμαυρες λωρίδες  θυμίζοντας πίστα φόρμουλα ένα, οι extra κατασκευές από το microxtreme στην θέση τους και ο Dj Kid Stretch στα pickup, το μόνο που έμενε ήταν το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή.

Παρά τις έντονες βροχές των προηγούμενων ημερών ο καιρός φάνηκε τελικά ότι αποφάσισε να γιορτάσει μαζί μας την παγκόσμια ημέρα του skateboard!

Η ημέρα του Σάββατου ήταν ηλιόλουστη και η θερμοκρασία η πλέον κατάλληλη ώστε οι riders να μπορέσουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και οι εκατοντάδες θεατές να απολαύσουν ευχάριστα το θέαμα.

Από το πρωί κιόλας άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι αθλητές κατακλύζοντας τον χώρο του πάρκου για το απαραίτητο ζέσταμα πριν τους αγώνες.

Στους αγώνες συμμετείχαν 23 από τους καλύτερους αθλητές skateboard από όλη την Ελλάδα, καθώς υπήρξε και για πρώτη  φορά συμμετοχή αθλητών και από την Βουλγαρία και Γερμανία ανεβάζοντας έτσι το ενδιαφέρων του event, ενώ πολλά μέλη της γενιάς του 70΄ και του 80΄ ήταν παρών για να θαυμάσουνε τις νέες γενιές και να αναπολήσουν τα παλιά.

Κατά της 18:00 η ώρα ήταν όλα έτοιμα να ξεκινήσουν οι αγώνες, οι αθλητές ζεσταμένοι και ο κόσμος που είχε κατάκλιση το πάρκο περίμενε με αγωνία το σύνθημα του Βαγγέλη Μαρκογιαννάκη για να ξεκινήση το υπερθέαμα.

Οι αθλητές είχαν στην διάθεση τους 2 λεπτά για να δείξουν στους κριτές (Zak- Κοσμάς) τις ικανότητες τους και βάση της βαθμολογίας οι οκτώ να περάσουν στον δεύτερο και τελικό γύρο για να διαγωνιστούν για τις τρείς πρώτες θέσεις.

Μια ακόμα έκπληξη του διοργανωτή Α.Φ. ήταν οι απονομή των βραβείων αφού οι νικητές έπρεπε να παραλάβουν τα έπαθλα τους από την Domina Gogo οι οποία είχε πολλή άγριες διαθέσεις και οι ¨χαμένοι¨ έπρεπε να πληρώσουν ακριβά το τίμημα!

Οι αθλητές εκτός από τα κύπελλα και τα μετάλλια που παρέλαβαν ως ενθύμιο για την συμμετοχή τους στους αγώνες μοιράστηκαν και το ποσό των 1000 ευρώ προσφορά του ίδιου του διοργανωτή Α.Φ. ενώ οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν πολλά δώρα προσφορά των μαγαζιών microxtreme και underground.

And the winners is…:

1)     Μολοχτός Νίκος 500 ευρώ

2)     Νότης Αγγελής 300 ευρώ

3)     Zavos Giorgio 200 ευρώ

Με Highlight των αγώνων το drop του Giorgio από την στέγη του κυλικείου στον τελικό.

Η δεύτερη μέρα του event ήταν ποιο ¨οικογενειακή¨ αφού ήταν αφιερωμένη καθαρά στους skaters, το ραντεβού έγινε στο καινούργιο πάρκο της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για το best trick contest.

Η γιορτή ήταν διπλή, πρώτον γιατί το άγαλμα είναι ο πρώτος τόπος συνάντησης των skaters στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια περίπου και δεύτερον γιατί την ίδια μέρα υπήρχε εκδήλωση γιορτής για τον μεγάλο στρατηλάτη.

Πάνω από 60 skaters μαζεύτηκαν στον χώρο του αγάλματος για να δώσουνε το παρόν στην μεγάλη συνάντηση, έπειτα από μια σύντομη στάση της μπάντας του δήμου Θεσσαλονίκης για ένα εμβατήριο μπροστά στο πλατύσκαλο του ¨Αλέκου¨  το σήμα για το best trick contest δόθηκε.

Ο ένας αθλητής μετά τον άλλο άρχισαν να παίρνουν φόρα και να προσπαθούν να πηδήξουν το πλατύσκαλο με εντυπωσιακά κόλπα καθώς κάθε επιτυχημένο trick έδινε το δικαίωμα στον αθλητή να τσεπώσει ένα 20 ευρώ από τον Αλέξη Φλωράκη και να τρέξει άμεσος για την επόμενη προσπάθεια μέχρι να εξαντληθεί το ρευστό και η βραδιά συνεχίστηκε στο πάρκο του Φωκά για night session.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το event δεν στέφτηκε με επιτυχία μόνο λόγο της προσελεύσεις του κόσμου και της όλης διοργάνωσης αλλά και επειδή για πρώτη φορά ολοκληρώνεται ένας τέτοιου είδους διαγωνισμός χωρίς ούτε έναν τραυματισμό!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ήρθατε από κοντά για να γιορτάσετε μαζί μας και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Thanks and see you next year!!!

 

Photos by:

Αλέξης Φλωράκης

Νεοφώτιστος Βαγγέλης

Λιβιεράτος Γιάννης

Καραφυλλίδης Πέτρος

Gallery:

Other Galleries