Alexis Florakis

Menu

Street mode festival 2010

“Θέρμης Δρώμενα”

6 – 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στέκι Νεολαίας & πλατεία Θέρμης

Ελεύθερη είσοδος

 

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου το “Street Mode Festival 2010” στα πλαίσια της “8ης Γιορτής νεολαίας” που αποτελεί κομμάτι των “Θέρμης Δρώμενα”, το πιο ολοκληρωμένο ανοιχτό φεστιβάλ graffiti, breakdance, skateboarding και μουσικής στην Ελλάδα για το 2010. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Δήμου Θέρμης της Θεσσαλονίκης και οι δράσεις του διήρκησαν συνολικά μια εβδομάδα.
To “Street Mode Festival” πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά μετά την περσινή επιτυχία της αντίστοιχης διοργάνωσης με το όνομα “Skate and create festival” που σε σχέση με πέρυσι το φετινό φεστιβάλ εμπλουτίστηκε και με το κομμάτι του Break dance συμπληρώνοντας έτσι και τελευταίο στοιχείο από τις τέχνες των δρόμων (Skate, Graffiti, Break dance και Hiphop).

Αυτουργός του event ήταν ο Γιάννης Ευσταθίου με συνδιοργανωτές τον Αλέξη Φλωράκη και Απόστολο Αριστείδου.

Το opening του φεστιβάλ έγινε με τα εγκαίνια της γνωστής σε όλους μας έκθεσης “Skateboard Art Crimes, the rolling art show” του Αλέξη Φλωράκη στης 6 Σεπτεμβρίου στο στέκι νεολαίας του Δήμου Θέρμης, μία πρωτοποριακή έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών παρεμβάσεων πάνω σε σανίδες skateboard όπου οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών (Α. Φλωράκη , Nade, Stonephill, Kidd, Zaxs, Rino, Tam, Κ. Τζικαλάγια) καθώς και να ενημερωθούν για την ιστορία του κόσμου του skateboard και την εξέλιξη του ανά τους χρόνους, η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό όλη την εβδομάδα έως και το τέλος του φεστιβάλ.

Η Παρασκευή της 10 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένη στα μουσικά νεανικά σχήματα του Δήμου Νεάπολης με συναυλίες από τα τοπικά συγκροτήματα που ξεκίνησαν στης 20:00 η ώρα και κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν ζωντανά από το πρωί την δημιουργία μίας τεράστιας τοιχογραφίας graffiti μήκους 70 μέτρων, από 30 κορυφαίους καλλιτέχνες του χώρου (Live2, Jasone, Homo, Jamer, Γ. Μαυρίδης, Case, Lue, Nastwo, Nade, Case, Apset, Krase, Dee71, Jorz, Ser, Dwayne, Smartie, Dante, Noone, Nox, Ionas, Onare, Inva, Rino, Risk, Amok, Sive, Rasel, Toolis, Zek) η οποία κοσμεί το υπόγειο τούνελ της πλατείας, ενώ οι επίδοξοι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και να βάψουν μαζί με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου η μέρα ξεκίνησε με την δράση του graffiti και την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας του τούνελ ενώ τις απογευματινές ώρες ξεκίνησαν οι προγραμματισμένοι διαγωνισμοί.
Στης 6 η ώρα ξεκίνησε ο διαγωνισμός του skateboard κατηγορίας best trick που πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας, ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για όλους χωρίς περιορισμό συμμετοχής και οι αθλητές που κατάφερναν να βγάλουν κάποιο εντυπωσιακό κόλπο κάτω από το ξάγρυπνο μάτι του Αλέξη Φλωράκη στο προκαθορισμένο σημείο είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν από το ποσό των 500 € χαρτονομίσματα των 50 €, 20 € και 10 € αναλόγως με την δυσκολία του κόλπου ως ότου τελειώσουν τα αποθέματα από τις τσέπες των διοργανωτών, προσφέροντας πλούσιο θέαμα ικανοποιώντας και το πιο απαιτητικό κοινό.
Αμέσως μετά σειρά είχε ο διαγωνισμός breakdance που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της πλατείας, όπου 32 χορευτές διαγωνίστηκαν για την θέση του νικητή, σε μία μάχη τύπου ένας εναντίον ενός. Την πρώτη θέση και το βραβείο των 350 € κατέκτησε ο b-boy Kelment ενώ την δεύτερη θέση και το βραβείο των 150 € ο b-boy Revo. Την κρητική επιτροπή αποτελούσαν οι: Pyro (Blackout), Windswept (Total Reality) και ο Tricky (Burning Bonres) με “διαιτητή” τον Απόστολο Αριστείδου ενώ DJ του διαγωνισμού αλλά και ολόκληρου του φεστιβάλ ήταν ο Kid Stretch.
Μετά τους διαγωνισμούς το βράδυ συνεχίστηκε με συναυλίες από τον 12ο Πίθηκο και τους 63 High, δύο από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο της hip hop και ska/punk μουσικής αντίστοιχα, με το κοινό να κατακλύζει τον χώρο των συναυλιών σε ένα ξέφρενο χορό μέχρι αργά το βράδυ.

Οι κάτοικοι της Θέρμης δεν είχαν ξαναδεί την πλατεία τους να γεμίζει με τόσο κόσμο, αλλά και τόσα παιδιά, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Υπολογίζεται ότι ο περαστικός αριθμός των επισκεπτών κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ξεπέρασε τους 10.000, ενώ η άρτια οργάνωση και το πλούσιο πρόγραμμα του πιο ολοκληρωμένου street φεστιβάλ της χρονιάς άφησαν ενθουσιασμένους τους τοπικούς φορείς, τους συμμετέχοντες και φυσικά τους θεατές που εγκατέλειψαν την πλατεία αργά το βράδυ γεμάτοι ικανοποίηση,

..Μια πραγματική γιορτή της ζωής του δρόμου, αφιερωμένη στο κοινό, από τους γνήσιους εκφραστές της..

Thanks and see you next year..!!

Photos by:

Alexis Florakis
Matina Mtn
Panos Lois
Kwstakis “Paliouras”

Other Galleries