Alexis Florakis

Menu

Skate and Create 2009

Θέρμης Δρώμενα

1 – 12 Σεπτεμβρίου 2009

Πλατεία Θέρμης

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου το Skate ‘n’ Create Festival, μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από τη 1 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Θέρμης Δρώμενα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκθέσεις, σεμινάρια, επιδείξεις και διαγωνισμούς από τον χώρο του skateboard και του graffiti.

Ηθικοί αυτουργοί αυτού του πρωτοφανούς σε διάρκεια και πληθώρα εκδηλώσεων φεστιβάλ είναι τα παιδιά από το skate shop  Remedy  Γιάννης (Tame) και Γιάννης (Nox), όπου με  τη βοήθεια του Δήμου Θέρμης και του γνωστού διοργανωτή extreme event και εκθέσεων Αλέξη Φλωράκη αλλά και την εθελοντική συμμετοχή πολλών νέων παιδιών της περιοχής κατάφεραν να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων με μεγάλη επιτυχία.

Το πρόγραμμα αναλυτικά ήταν το εξής:

1-12 Σεπ.

Παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης η πρωτοποριακή έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών παρεμβάσεων πάνω σε σανίδια skateboard με τίτλο «Skateboard art crimes/ Τhe rolling art show» του Αλέξη Φλωράκη, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν καταπληκτικά έργα τέχνης σε ποικιλία χρωμάτων και τεχνοτροπιών των γνωστότερων  καλλιτεχνών από τους χώρους του graffiti, tattoo και fine art της χώρας μας καθώς και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών από το εξωτερικό.

10-12 Σεπ.

Παιδιά από 8 μέχρι και 14 ετών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν

σεμινάρια Graffiti από έναν από τους παλιότερους και πιο γνωστούς graffiti artist στην χώρα μας, τον Αλέξη Φλωράκη. Τα τριήμερα σεμινάρια που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων περιελάμβαναν:

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε θεωρία, τα παιδιά μυήθηκαν στην ιστορία, την ορολογία και την τέχνη του graffiti μαθαίνοντας τρόπους προστασίας, προφύλαξης και υγιεινής χρήσης των σπρέι, την σημασία και την χρήση των βαλβίδων όπως και τις τεχνικές βαψίματος.

Την δεύτερη ημέρα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά γνωστούς καλλιτέχνες του graffiti, να συζητήσουν και να λύσουν τις απορίες τους πάνω στις τεχνικές και τους συνδυασμούς χρωμάτων καθώς και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την καθοδήγηση των Αλέξη Φλωράκη και Jers.

Η τρίτη ημέρα ήταν πιο ελεύθερη και ευχάριστη για τα παιδιά μιας και τους παραχωρήθηκε ελεύθερος χώρος και μοιράστηκαν σπρέι σε όλα ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους στους τοίχους με την βοήθεια του graffiti artist Nox.

 

Τα  σεμινάρια αποτέλεσαν μια μοναδική εμπειρία για όλα τα παιδιά μιας και κάτι ανάλογο δεν έχει ξαναγίνει στην χώρα μας!!

12 Σεπ.

Η ημέρα του Σαββάτου περιελάμβανε ένα γεμάτο πρόγραμμα ικανοποιώντας όλα τα γούστα, με αγώνες skateboard, επιδείξεις graffiti, live Dj sets και συναυλία.

Από νωρίς κιόλας το Σάββατο  άρχισαν να μαζεύονται στον χώρο της πλατείας μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα από το χώρο του graffiti, για να φιλοτεχνήσουν τους ξύλινους καμβάδες που είχαν στηθεί από τους διοργανωτές ειδικά για τον σκοπό αυτό. Καλλιτέχνες όπως οι Live2, Jason, Nade, Naster, Jers, Rino και πολλοί άλλοι άρχισαν να γεμίζουν με χρώματα τις μοναδικές τους δημιουργίες εντυπωσιάζοντας ακόμα και τους ανθρώπους με τα πιο δύσκολα γούστα.

Το απόγευμα το σύνθημα δόθηκε για να ξεκινήσουν οι αγώνες skateboard στην μοναδικά σχεδιασμένη πλατεία της θέρμης. Οι αγώνες ήταν κατηγορίας best trick, αλλά λόγο της δυσκολίας της πίστας όλοι οι αθλητές που βγάλανε καλά κόλπα μοιράστηκαν  το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ παίρνοντας έτσι για κάθε κόλπο που έβγαζαν 20 και 50 ευρώ!!

Παράλληλα στον χώρο της πίστας οι πιο αρχάριοι είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις κατασκευές που προστέθηκαν στον χώρο ειδικά για τις ανάγκες του festival. Ελπίζουμε ο Δήμος να κάνει μια παραχώρηση στα παιδιά και να αφήσει τις κατασκευές ώστε να μείνουν μόνιμα στον χώρο της πλατείας.

Μετά τους αγώνες η βραδιά συνεχίστηκε στον ίδιο χώρο με την συναυλία των Vodka Juniors που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι, κλείνοντας έτσι το festival και αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις, δικαιώνοντας έτσι τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους αυτή.

 

Οι μεγαλύτεροι κάτοικοι της Θέρμης είδαν για πρώτη φορά την πλατεία τους, από τότε που φτιάχτηκε, να γεμίζει ασφυχτικά από το πρωί με πολλά παιδιά τα οποία την εγκατέλειψαν αργά το βράδυ κουρασμένα αλλά γεμάτα ικανοποίηση!!

Gallery:

Other Galleries